Σπουδές Web Design & Development, Game Design & Development, Δημιουργία Πολυμέσων

Επίσημος Τίτλος:
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer - Developer / Video Games)

Η συγκεκριμένη ειδικότητα παρέχει τεχνογνωσία πάνω στο αχανές αντικείμενο των τεχνολογιών του διαδικτύου. Ο web designer / developer είναι ο επαγγελματίας πίσω από τις ιστοσελίδες ο οποίος, χρησιμοποιώντας τις ραγδαία μεταβαλλόμενες και σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης και ανάπτυξης, αναλύει, σχεδιάζει, προγραμματίζει και δίνει ζωή στο περιεχόμενο που οι απλοί χρήστες βλέπουν στο internet. Το περιεχόμενο αυτό φυσικά δεν περιορίζεται απλώς σε κατάλληλα μορφοποιημένο κείμενο, αλλά επεκτείνεται και σε οπτικοακουστικό ή/και διαδραστικό υλικό το οποίο φιλοξενείται σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας. Ο σύγχρονος τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής παράγει βίντεο στο YouTube, αναπτύσσει εφαρμογές και παιχνίδια στα κοινωνικά δίκτυα, δημιουργεί ιστοσελίδες οι οποίες προσαρμόζονται σε όλες τις συσκευές και τους προσανατολισμούς ενώ ταυτόχρονα μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις e-Commerce. Οι ειδικοί των τεχνολογιών του internet κερδίζουν συνεχώς έδαφος, τόσο στην πλήρη απασχόληση, όσο και στις απολαβές τους. Ένα επάγγελμα με μεγάλη ζήτηση για να δουλεύεις με οποιονδήποτε πελάτη, από οπουδήποτε και να παρέχεις τις υπηρεσίες σου σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη!

Oι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Web Design & Development στο ΙΕΚ VOLTEROS και να γίνετε ένας επιτυχημένος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής:

1. Διδάσκεστε Web Design & Development στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις με τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια

2. Εξειδικεύεστε σε ένα ευρύτατο πλαίσιο εφαρμογών όπως YouTube, Video Games, Virtual Reality, 3D Animation και Mobile Applications.

3. Εμπλουτίζετε τις γνώσεις με συνεχή σεμινάρια και δραστηριότητες που διοργανώνει το ΙΕΚ VOLTEROS

4. Ακολουθείτε ένα σύγχρονο επάγγελμα το οποίο έχει εξαιρετικά χαμηλά κόστη έναρξης επιχείρησης. Φτάνει μόνο ένας υπολογιστής και μια σύνδεση στο internet για να μπορείτε να ξεκινήσετε!

5. Το επάγγελμα του Web Designer προαπαιτεί γνώση, ενώ αξιοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

6. Επιλέγετε ένα επάγγελμα το οποίο έχει το προνόμιο να σας επιτρέπει να εργάζεστε από οπουδήποτε.

7. Ακολουθείτε μια καριέρα στην οποία κάθε δουλειά σας είναι διαθέσιμη online, συμπληρώνοντας αυτόματα ένα δικό σας online portfolio που σας προβάλλει και προωθεί το έργα σας στους ενδιαφερόμενους.

8. Το επάγγελμα του Web Developer βρίσκεται σταθερά μέσα στα 30 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη με μια προβλεπόμενη άνοδο 26.6% στην απασχόληση μέχρι το 2024.

9. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας για να στήσετε ιντερνετικά οποιαδήποτε άλλη δική σας επιχείρηση ή καινοτομία startup, σε οποιαδήποτε μετέπειτα περίοδο.

Το internet όχι μόνο δεν θα σταματήσει να υπάρχει, αλλά ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών μας λειτουργιών και διαδράσεων αρχίζει να λαμβάνει χώρα μέσα στην ταχύτητα της πληροφορίας, την αμεσότητα της ενημέρωσης και την ασφάλεια των συναλλαγών του διαδικτύου.

Το Web 2.0 επιταχύνει τα βήματά του και η μετάβαση προς το Web 3.0 ήδη βρίσκεται προ των πυλών. Νέες τεχνικές και τεχνολογίες για το internet προωθούνται καθημερινά και πολύ σύντομα το ψηφιακό τοπίο θα αλλάξει πρόσωπο, με πλήθος εταιρειών να αναγκάζονται να προσαρμοστούν στις αλλαγές που έρχονται.

Το Web όμως δεν περιορίζεται σε μια απλή ιστοσελίδα στατική ή δυναμική, αλλά περιλαμβάνει μια πλειάδα ψηφιακών εφαρμογών για εταιρικές χρήσεις. Ο επαγγελματίας του internet έχει θέση σε κάθε τομέα που είναι απαραίτητη η χρήση λογισμικού εφαρμογών, τεχνολογιών Internet (web developer – web design), system administration / database administration ή security administration, διαχείριση web site και γενικότερα η υποστήριξη λειτουργίας e–υπηρεσιών.

Οι απόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ VOLTEROS στον τομέα των Τεχνικών Πληροφορικής κατευθύνονται σε επιλογές καριέρας σε εταιρίες Δημοσίου, σε ελεύθερο επάγγελμα – ατομική επιχείρηση ή σε θέσεις του ιδιωτικού τομέα, που ανήκουν κυρίως στις παρακάτω κατηγορίες:

– Internet service providers.

– Εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet & intranet.

– Τηλεπικοινωνιών & κινητής τηλεφωνίας.

– Δημιουργικά γραφεία, διαφημιστικές εταιρείες.

– Site περιεχομένου (πληροφοριακά) και sites εμπορικά (πωλήσεων).

– Sites επικοινωνιακά (αλληλεπίδρασης με τους χρήστες).

Το ΙΕΚ VOLTEROS διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, περιλαμβάνοντας:

– Υπερσύγχρονα ιδιόκτητα εργαστήρια βάσει του job simulation program που εφαρμόζεται αποκλειστικά στο ΙΕΚ VOLTEROS.

– Πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Η/Υ.

– Διαθέσιμα εργαστήρια στους σπουδαστές σε ωράρια εκτός προγράμματος, ακόμα και σε περίοδο διακοπών.

– Ανανεωμένο εργαστηριακό εξοπλισμό, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών (I.C.T.) και στις προδιαγραφές της Ε.Ε. για τα νέα επαγγέλματα του κλάδου.

Share it!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ VOLTEROS προετοιμάζει άριστα τον μελλοντικό επαγγελματία για να ξεκινήσει με αξιώσεις στην αγορά εργασίας, μέσα από εκπαίδευση που περιλαμβάνει εκτεταμένη πρακτική άσκηση. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει όλες οι ενότητες που επιτρέπουν συμμετοχή του επαγγελματία σε κάθε είδους εφαρμογή που αφορά το διαδίκτυο, προσαρμογή των εργασιών του σε νέες τεχνικές και τεχνολογίες αλλά και απασχόλησή του σε άλλες δραστηριότητες Πληροφορικής γενικότερα.

Τα μαθήματα διδάσκονται από επιλεγμένους, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, που μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Τα μαθήματα κατά τη διάρκεια των δυο ετών φοίτησης είναι:

– Εισαγωγή στην Πληροφορική
– Αλγοριθμική & Δομές Δεδομένων – Γλώσσα Προγραμματισμού Pascal
– Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
– Λειτουργικά Συστήματα
– Επικοινωνίες Δεδομένων
– Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
– Εργαλεία Ανάπτυξης Εφαρμογών Internet
– Βάσεις Δεδομένων
– Γλώσσα Προγραμματισμού C
– Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας (Photoshop)
– Γλώσσα Προγραμματισμού (Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός C++)
– Γλώσσα Προγραμματισμού OpenGL
– Γλώσσα Προγραμματισμού PHP
– Εργαλεία Κατασκευής Παιχνιδιών (Unreal Editor, Half Life, Doom Editor)
– Εργαλεία Δημιουργίας Τρισδιάστατων Γραφικών (3DS MAX)
– Ανάπτυξη Διαδραστικών Παιχνιδιών σε Περιβάλλον Μικροσυσκευών και Η/Υ (C++, Java)
– Ολοκληρωμένα Εργαλεία Ανάπτυξης Ιστοχώρων
– Εργαλεία Επεξεργασίας Video
– Πολυμεσικά Εργαλεία Κατασκευής Παιχνιδιών (Flash)
– Εργαλεία Ανάπτυξης Εφαρμογών Internet

ΝΕΑ
  •   Ξεκινά ΑΜΕΣΑ ο Γ’ κύκλος αιτήσεων για Voucher Ανέργων της ΔΥΠΑ με επίδομα 1.000€. Στο πλαίσιο του Γ’ Κύκλου προβλέπεται να καταρτισθούν επιπλέον 10.000 – 20.000 άνεργοι και περιλαμβάνει: Εκπαιδευτικό Επίδομα 1000€! Παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 200 ωρών (Δια ζώσης: 70 ώρες, Εξ΄αποστάσεως: 130 ώρες )......

  • Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε την παράταση της Πράξης «Πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ»/MIS 5131399 και της μεταφοράς της στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 (Μεταφερόμενη Δράση από ΠΠ 2014-2020»-κωδ. ΕΚΠ21). Καλούνται οι καταρτιζόμενοι των δημοσίων και ιδιωτικών Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης......

  • Λαμβάνοντας υπόψη τις Διατάξεις που διέπουν το Εκπαιδευτικό προσωπικό των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αποφασίζουμε: Προκηρύσσουμε την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για ανάθεση διδακτικού έργου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη......