ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: 24610 28197

K.E.K. VOLTEROS

ΟΡΙΖΩ το Μέλλον μου... Σπουδάζω στον Τόπο μου, στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας!

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef) μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

 

  • Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων
  • Την υγιεινή των τροφίμων
  • Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφή και ποικιλίας
  • Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας
  • Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, κυνηγιών, ψαριών, θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου
  • Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγιονομικές διατάξεις
  • Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
  • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής

 

Που μπορεί να δουλέψει ο απόφοιτος;

 

Σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μορφής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Τέτοιες επιχειρήσεις είναι:

 

  • Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (κλασσικά εστιατόρια, ειδικά εστιατόρια, καφετέριες, grill rooms κλπ)
  • Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις (κλασσικά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, ταχυφαγεία κλπ)
  • Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων ή εμπορικών πολυκαταστημάτων
  • Εστιατόρια σχολείων, νοσοκομείων, ιδρυμάτων
  • Εστιατόρια μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Εστιατόρια μεταφορικών μέσων (τρένων, κρουαζιερόπλοιων, πλοίων ακτοπλοϊας κλπ)
  • Υπηρεσίες κοινωνικών εκδηλώσεων (outside catering)

 

Επιπλέον, ο σπουδαστής στην ειδικότητα:

 

  • Πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής ξενοδοχειακών, επισιτιστικών ή εστιατορικών μονάδων
  • Πραγματοποιεί πρακτική άσκηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια
  • Διδάσκεται επιπλέον ώρες Αγγλικών & Ισπανικών, καθώς και Η/Υ
  • ΜΑΘΗΜΑΤΑ

    ΓΑΛΛΙΚΑ

    ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

    ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ι

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

    ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

    ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

    ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ

    ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙ

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΙ

    ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙΙ

    ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ

    ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ Ι

    ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ - ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

    ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ

    ΑΓΓΛΙΚΑ

    ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

    ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ IV

    ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΙΙ

    ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ*

     

  • ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    Ζητήστε πληροφορίες για την ειδικότητα που θέλετε να σπουδάσετε.

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω - email: info@iekvolteros.gr, Τηλεφώνου: 24610 28197 ή εναλλακτικά συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας αναφέροντας τον τομέα  σπουδών που σας ενδιαφέρει.

     

    Το Ι.Ι.Ε.Κ. Βολταίρος θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

    Submitting Form...

    The server encountered an error.

    Form received.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ VOLTEROS

Γκέρτσου 39,  Κοζάνη

T.K. 50100

ΤΗΛ: 24610 28197

info@iekvolteros.gr

Copyright © 2016  All Rights Reserved